Cine păstrează câinele sau pisica în caz de divorţ Spania?

Cine păstrează câinele sau pisica în caz de divorţ Spania?

O lege spaniolă clarifică începând de miercuri acest tip de contencios şi acordă foştilor parteneri de viaţă o custodie alternativă pentru animalele lor de companie, considerate de acum „fiinţe vii înzestrate cu sensibilitate”, nu doar simple „lucruri”.

În cazul unui divorţ care nu este amiabil, judecătorul va trebui să aibă în vedere „viitorul animalelor de companie, ţinând cont de interesul membrilor familiei şi de bunăstarea animalului, repartizarea timpilor de custodie şi de îngrijirile necesare”, precizează textul de lege spaniol, sprijinit de coaliţia aflată la putere, alcătuită din socialişti şi Podemos (stânga radicală), şi intrat în vigoare miercuri.

O pisică, un câine, o broască ţestoasă, un peşte sau o pasăre domestică vor putea astfel să facă obiectul unei custodii alternative.

Până la această lege, custodia animalelor de companie în caz de divorţ „reprezenta obiectul unor controverse în tribunale”, fapt care a motivat această modificare a Codului Civil spaniol.

1 Comment

  1. Începând cu 1 ianuarie 2022, în Spania a intrat în vigoare o lege care stabilește custodia alternativă a animalelor de companie în caz de divorț. Această lege consideră animalele de companie ca fiind ființe vii sensibile, nu simple bunuri, și le conferă anumite drepturi.

    Astfel, în caz de divorț, instanța va decide:

    Cine va avea custodia animalului de companie:
    Se va lua în considerare interesul atât al animalului, cât și al foștilor parteneri de viață.
    Factori precum relația fiecărui fost partener cu animalul, nevoile specifice ale animalului și posibilitatea fiecărui fost partener de a oferi un mediu adecvat animalului vor fi luați în considerare.
    Programul de vizitare:
    Foștii parteneri pot stabili un program de vizitare pentru a petrece timp cu animalul de companie.
    Cheltuielile de îngrijire:
    Cheltuielile de hrană, îngrijire medicală și alte cheltuieli legate de animalul de companie pot fi împărțite între foștii parteneri, conform proporțiilor stabilite de instanță.
    Este important de reținut că:

    Legea nu este automată și instanța va lua o decizie individualizată în fiecare caz, ținând cont de toate circumstanțele specifice.
    Foștii parteneri pot încerca să ajungă la un acord amiabil cu privire la custodia animalului de companie, fără a fi necesară implicarea instanței.
    Există organizații care pot oferi asistență și consiliere în această privință, cum ar fi asociațiile de protecție a animalelor.
    Resurse suplimentare:

    Legea privind custodia animalelor de companie în caz de divorț: https://www.youtube.com/watch?v=5NCBu74hBoE
    Asociația Spaniolă pentru Protecția Animalelor: https://www.addaong.org/
    Rețineți: Informațiile de mai sus sunt furnizate cu scop informativ și nu constituie consultanță juridică. Este important să consultați un avocat pentru a primi sfaturi specifice adaptate la situația dumneavoastră.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

© 2024 Divort TV un proiect Tatal.ro 0745150894 avocat Coltuc Marius - WordPress Theme by WPEnjoy
Exit mobile version