Mostenirea se imparte in caz de divort

Întrebare cititor: „Sunt căsătorită de 19 ani. Părinţii ne-au cumpărat o garsonieră care iniţial a fost pe numele lor, dar soţul a insistat foarte mult să o treacă pe numele nostru şi asta s-a şi întâmplat. Între timp părinţii ne-au mai dat 5.000 de euro, să-i am eu în caz că ies la pensie anticipat, dar în perioada în

care euro era în scădere soţul a decis să-i schimbe în timp ce eu eram la serviciu şi i-a pus la bancă pe numele lui, fără să mă treacă şi pe mine la clauze. Acum şi-a găsit o amantă mai tânără şi i-a făcut mutaţie acestei femei pe adresa noastră, fără consimţământul meu. Între timp a înaintat cerere de divorţ

şi apoi după un an a amânat-o. Cum să fac să i se anuleze acelei femei domiciliul de la adresa mea? Există posibilitatea de a recupera ceva din ceea ce eu consider că mi-a furat? Şi vreau să vă mai întreb dacă moştenirea se împarte în caz de divorţ?”

Mostenirea se imparte in caz de divort
Mostenirea se imparte in caz de divort

Răspuns avocat Asociatia Tatilor din Romania: „Luarea în spaţiu a unei persoane nu este un act de dispoziţie, aşadar se presupune că soţul a avut mandat tacit din partea dvs., dacă acest fapt s-a întâmplat înainte de intentarea acţiunii de divorţ. În procesul de partaj, bunurile şi banii acumulaţi pe durata căsătoriei, chiar şi cei aflaţi în conturile personale ale soţilor, se împart în principiu în mod egal. Egalitatea poate fi răsturnată prin dovedirea unei contribuţii majoritare din partea unuia sau altuia dintre soţi. Bunurile dobândite prin moştenire nu se împart, fiind considerate bunuri proprii, cu excepţia situaţiei în care prin testament sunt gratificaţi ambii soţi”.

În cazul în care un cuplu divorțează, mostenirea poate fi împărțită în conformitate cu legile și regulamentele specifice fiecărui stat sau jurisdicție. În general, mostenirea poate fi considerată un bun comun al cuplului și poate fi împărțită în mod echitabil între soți în timpul procesului de divorț. Însă, acest lucru poate varia în funcție de circumstanțe individuale, cum ar fi prevederile testamentare sau acordurile prenuptiale. Este important să consultați un avocat specializat în dreptul familiei pentru a vă ajuta să înțelegeți cum vor fi împărțite bunurile mostenite în cazul unui divorț.

1 Comment

Lasă un răspuns

© 2024 Divort TV un proiect Tatal.ro 0745150894 avocat Coltuc Marius - WordPress Theme by WPEnjoy